Prešovskí PMJ-čkári chytili mužov, ktorí chceli vykradnúť auto

13.01.2010 Prešov

Policajti Prešovského pohotovostnej motorizovanej jednotky včera pred 20 tou hodinou chytili dvoch unikajúcich Košičanov, ktorí predtým chceli vykradnúť osobné auto Š Octávia so Svidníckym evidenčným číslom, zaparkované ...
Pri pokuse vlámať sa do uvedeného auta ich zbadal jeden muž sediaci v motoreste a upovedomil majiteľa auta. Ten spolu s kamarátmi vybehol von k autu. Košičania však rýchlo nasadli do Š Octávie s Košickým číslom , na ktorej prišli a unikali preč smerom na Prešov.
Poškodený muž ich naháňal a pritom zavolal polícii na č. 158. Operátorom poslaní PMJ-čkári podozrivých chceli zastaviť za použitia zvukového výstražného znamenia, na čo osádka nereagovala, ale zastavila až na jednej z ulíc na sídl. Sekčov v Prešove. Až po opakovanej policajnej výzve a hrozbe zbraňou podozriví muži vystúpili z auta a policajti ich zadržali.
Auto polícia zaistila pre účely ďalšieho vyšetrovania prípadu. Zaistené vecné stopy budú zaslané na expertízne skúmanie. (V kufri auta policajti našli rôzne páčidla, kladivo, nôž, klampiarske kladivo a iné. )
Policajti pri ďalšom preverení podozrivých mužov zistili, že ide o dvoch Košičanov vo veku 43 a 45 rokov. Obidvaja už boli v minulosti viackrát súdom trestaní za rôznu majetkovú a násilnú trestnú činnosť.
Prípad vyšetrujú policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Giraltovciach ako trestný čin vlámania sa do motorového vozidla v štádiu pokusu. Podozriví sú zadržaní a sú s nimi realizované potrebné procesné úkony.
 

Vyberte región